در حال حاضر 6 واژه‌ در واژه نامه موجود است که با حرف ق شروع می‌شود
ق
قابل بازیافت یا Recyclable
واژه قابل بازیافت به ماده‌ای اطلاق می‌شود که پس از استفاده اولیه قابل و تبدیل شدن به پسماند قابلیت و امکان پردازش و استفاده مجدد در تولید محصولات جدید داشته باشد.
قابل شارژ مجدد یا Refillable
به توانایی یک محصول یا ظرف برای چندین بار استفاده پس از تخلیه اشاره دارد، که پس از هر بار تمام شدن محصول ما قابلیت شارژ مجدد آن را داشته باشیم
قابل کمپوست یا Compostable
کمپوست یک فرآیند کنترل شده و هوازی (نیاز به اکسیژن) است که مواد آلی را از طریق تجزیه طبیعی به یک اصلاح خاک غنی از مواد مغذی یا مالچ تبدیل می کند. محصول نهایی کمپوست است - ماده ای تیره، شکننده و با بوی خاک. میکروارگانیسم ها از مواد اضافه شده به توده کمپوست در طول فرآیند کمپوست تغذیه می کنند. آنها از کربن و نیتروژن برای رشد و تولید مثل، از آب برای هضم مواد و از اکسیژن برای تنفس استفاده می کنند.
قانون دسته بندی محصولات یا Product category rules (PCR)
مجموعه ای از دستورالعمل ها و استانداردهایی هستند که چارچوبی را برای ارزیابی و ارتباط اطلاعات عملکرد محیطی برای یک دسته محصول خاص ارائه می کنند.
قوانین ردپای (اثر) محصولات یا Product Footprint Category Rules (PFCR)
PFCR مجموعه ای از دستورالعمل ها یا معیارهایی است که شرکت ها برای اندازه گیری و ارزیابی اثرات زیست محیطی محصولات خود استفاده می کنند. این قوانین برای تعیین ردپای کربن، مصرف آب، تولید پسماند و سایر اثرات زیست محیطی مرتبط با یک محصول در طول چرخه عمر آن، از تهیه مواد خام تا دفع، استفاده می شود.
قیر یا Bitumen
قیر نوعی روغن خام غلیظ، چسبنده و متراکم است که شبیه ملاس سرد (در دمای اتاق) است. قبل از پالایش نیاز به ارتقا دارد و آنقدر چسبناک است که برای انتقال از طریق خط لوله باید با هیدروکربن های سبکتر گرم یا رقیق شود.

واژه نامه توسعه پایدار

اهمیت واژه نامه توسعه پایدار در این است که با توضیح مفاهیم و اصطلاحات مرتبط با این حوزه، افراد را با مفاهیم و اهداف توسعه پایدار آشنا می‌کند و به آنها کمک می‌کند تا در فرایند تصمیم‌گیری‌های مرتبط با توسعه پایدار، با دانش کافی و بهترین روش‌ها عمل کنند. توسعه پایدار فرایندی است که به دنبال رسیدن به هماهنگی بین پایداری محیطی، پایداری اقتصادی و پایداری سیاسی-اجتماعی است. این مفهوم گسترده شامل اداره و بهره‌برداری صحیح و کارا از منابع پایه، منابع طبیعی، منابع مالی و نیروی انسانی برای نیل به الگوی مصرف مطلوب همراه با بکارگیری امکانات فنی و ساختار و تشکیلات مناسب برای رفع نیاز نسل‌های امروز و آینده بطور مستمر و قابل رضایت است.

از آقایان مهندس علی حیدری و مهندس امیرحسین رجبی پور و همچنین خانم مهندس شیوا کامرانی حامد که ما را در تهیه این واژه نامه توسعه پایدار یاری کردند، صمیمانه سپاسگزاریم.